Шамотий Шамотий

Шамотий

Шамотий

Журналист: Попереду Новий рік. Як і де будеш його зустрічати?

Александр Шамотий(Шамотій): Новий рік зустріну в сімейному колі разом із дружиною та сином. Тим паче зараз нікуди не їздимо, бо моя дружина вагітна, ми чекаємо поповнення з дня на день.

Журналист: А де раніше зустрічав Новий рік?

Александр Шамотий(Шамотій): Раніше Новий рік святкував у Львові. Дуже приємно було зустрічати Новий рік у Львові. Для мене Львів – це рідне місто. В мене й син тут народився і дружині моїй дуже подабається Львів і мені теж. Мені було приємно грати колись в “Енергії”. “Енергія” для мене – рідна команда, щоб там хто не казав. Вона для мене на першому місці. Хоча я зараз граю за “Кардинал” і хочу принести максимум користі “Кардиналу”, але, як не крути “Енергія” для мене – рідна. В моєму серці вона залишеться назавжди.

Журналист: А чи не хотів би переїхати жити до Львова. Можливо, змінити Рівне на Львів?

Александр Шамотий(Шамотій): Я ж мав можливість зараз переїхати в “Енергію”. Але тому, що мене протягом останнього року переслідували травми, не вийшло. Зараз поки що все це стабіліється, а тоді я думав, що вже все – завершу кар’єру гравця. Однак потрішки, потрішки, завдяки тому, що перейшов в “Кардинал”, що президент “Кардиналу” Валявка до мене віднісся гарно я відновився і зараз граю. Скажу навіть більше, не просто граю, а й забиваю голи.

Журналист: Скільки зможеш витримати у такому шаленому ритмі міні-футболу та тішити своїми забитими голами вболівальників всієї України?

Александр Шамотий(Шамотій): Зараз я тільки починаю відновлюватися від попередніх травм та хворіб, які переслідували мене протягом останнього року. Починаю набирати свою форму. В мене ще всі перемоги та всі голи попереду. Тому  якщо все так піде, то буду грати ще мінімум п’ять років.

Журналист: За чутками “Тайм” повинен після Нового року об’єднатися з “Енергією” в одну команду. Як ти вважаєш це піде на користь “Енергії”?

Александр Шамотий(Шамотій): У будь-якому випадку таке об’єднання піде на користь. Повертаються ті ж самі гравці, які колись грали за “Енергію”: Якунін, Лєгчанов, Павленко Макаєв – це супер-гравці, еліта нашого футзалу. Мені, щоправда, не відомо чи Овсянніков та Кондратюк теж повернуться в “Енергію”. Однак вважаю, що після цього “Енергія” стане базовою командою збірної України, це буде команда-лідер.

Журналист: Подейкують, що головним тренером “Енергії” у такому випадку стане екс-тренер “Тайму” Станіслав Гончаренко, а Микола Сич (теперішній керманич “енергетиків”) може стати його помічником. Такі тренерські рокіровки в ході сезону минуть безболісно для “Енергії”?

Александр Шамотий(Шамотій): Не буду загадувати наперед. Але, якщо так і станеться, як на мене це трішки буде несправедливо по відношенню до Миколи Анатолійовича Сича. В чемпіонаті команда йде більш-менш стабільно, у Кубку України “енергетики” у Харкові завдали поразки “Локомотиву”, а це велика заслуга Миколи Сича. Тому вважаю, що керівництво повинно дати йому шанс допрацювати до завершення сезону. Однак, якщо приймуть рішення інше, значить їм видніше, як буде краще для команди. Хоча, як на мене Станіслав Гончаренко – це найкращий тренер з футзалу в Україні. Він вміє півдести команду, фізично гарно підготувати. Тому це може бути й плюсом для “Енергії”.

Оставить комментарий